Tarwegras

Alle informatie over Tarwegras

Tarwegras is de jonge scheut van de tarweplant. Tarwe [Triticum aestivum] is een van de meest gebruikte granen door de mens. Maar voor dat tarwegras uitgroeit tot graan, is het ook al geschikt voor gebruik. Niet om te eten omdat het menselijk lichaam de vezels niet kan verteren, maar met enige bewerking is tarwegras wel goed te consumeren. Bijvoorbeeld als sap verkregen door een slowjuicer.

Een voordeel van tarwegrassap is dat het geen gluten bevat. Wel bevat het chlorofyl, aminozuren, mineralen, vitaminen en enzymen. Vanwege deze gezonde ingrediënten vindt u tarwegrassap vaak terug in fruit- of groentesappen. Googlen op tarwegras of tarwegrassap levert u legio recepten voor smoothies of cocktails op.

Chlorofyl
Tarwegrassap bevat cholorofyl. Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden.

Inhoud

  • Vitamine: A, C, E, B1, B2, B3, B6 en K.
  • Mineralen: zink, selenium, fosfor, kalium, calcium, borium, chlorofyl, chroom, kobalt, koper, jodium, ijzer, magnesium, mangaan, nikkel, natrium en zwavel.

Zelf kweken
Tarwegras is makkelijk zelf te kweken. De zaden kunt u in een lage bak met water laten kiemen en groeien tot er gras ontstaat dat u direct kunt verwerken.

Hebt u geen groene vingers? Dan kunt u tarwegras ook bestellen, bij VoordeligVitaal bijvoorbeeld.