Spirulina ( poeder )

Alle informatie over Spirulina ( poeder )

Spirulina [Arthrospira platensis] is een blauwgroene microalg. De grap is dat deze blauwgroene microalg verantwoordelijk is voor de roze kleur van de flamingo. Het dieet van de flamingo bestaat voor een groot deel uit Arthrospira platensis dat een veel caroteen bevat. Eenmaal aanwezig in het lichaam van de vogel, wordt de caroteen vrijgegeven met effect op de kleur van het vederdek. Dit effect komt niet voor bij mensen omdat wij doorgaans een minimale portie van de alg binnenkrijgen.

Spirulina staat wereldwijd bekend om haar voedende eigenschappen. Het feit dat de bacterie eetbaar is, is zeldzaam en komt door de lage concentratie aan purine (urinezuur). Hierdoor is er een minimale kans op opbouw van urinezuur in het lichaam.

2534.jpg

Gebruik
De Azteken en andere volken in subtropische klimaten gebruikten spirulina als voedsel. De alg werd gedroogd als een soort plat pasteitje en gebruikt als een gemakkelijke snack tussendoor. Spirulina (poeder) komt in de natuur voor in tropische en subtropische meren met een hoge PH-waarde en een hoog gehalte aan carbonaat en bi-carbonaat.

Effecten

Recent literatuuronderzoek door Cyanotech Corporation wijst uit dat Spirulina:

  • 180% meer calcium bevat dan melk,
  • 670% meer proteïne bevat dan tofu,
  • 3100% meer caroteen bevat van wortels,
  • 5100% meer ijzer bevat dan spinazie,

Bron: Capelli B, Cysewski GR. “Potential Health Benefits of Spirulina microalgae: A review of the existing literature”. Cyanotech Corporation. 9.2 (2010).

 

U hebt interesse in Spirulina poeder? Bestellen kan bij VoordeligVitaal