Sappen

Alle informatie over sappen / smoothies

Sappen of juices zijn dranken gewonnen uit rijpe vruchten door persing of extractie.

2514.jpg

Bijvoorbeeld:

  • Aloë vera [Aloe barbadensis] is succulent ofwel vetplant. Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden. Waarschuwing: Aloë vera is een allergeen, en kan dus een allergische reactie veroorzaken. Belangrijk is altijd te testen voor gebruik.
  • Açaí is een kleine vrucht afkomstig uit Zuid-Amerika en een bron van anthocyanine. Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden.
  • Camu Camu is een struikachtige boom die veel in Zuid-Amerika voorkomt. De camu camu is een natuurlijke bron van vitamine C en bioflavonoïden. Voor zover bekend heeft deze vrucht het hoogste gehalte aan vitamine C ter wereld.
  • Goji bessen behoren tot de nachtschadefamilie net als de tomaat en de aardappel. Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden. Waarschuwing: Gebruikt u bloedverdunners of medicijnen voor diabetes en uw bloeddruk, dan wordt afgeraden de goji-bes te consumeren.
  • Mangosteen [Garcinia mangostana] is een vrucht waar veel onderzoek naar gedaan wordt. Bewezen is dat de schil van de vrucht en de schors van de boom vol met tannine zitten. Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden.
  • De Noni [Morinda citrifolia] ofwel de Indische moerbei.  Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden.
  • De Yumberry [Myrica rubra] ofwel yangmei in het Chinees of ‘berg perzik’ vertaald uit het Japans, is een subtropische boom met zoetrode vruchten. Het sap van de yumberry wordt in Europa veel verkocht. Ook wordt de vrucht gebruikt in vruchtensappen (gemengd met ander fruit), in yoghurt en jam en als kleurstof.
  • Over Maqui [Aristotelia chilensis] ofwel de Chileense wijnbes wordt gezegd dat de ‘Mapuche’ ze aten. De Mapuche is een inheemse bevolkingsgroep van het zuiden van Chili. De vrucht wordt momenteel vooral gebruikt voor het maken van jam of als ingrediënt in verschillende gerechten of dranken. De bes bevat anthocyaan.
  • De Granaatappel [Punica granatum] komt oorspronkelijk uit Perzië [Iran]. De laatste eeuwen wordt zij vooral verbouwd in West-Azië, India en rond de Middellandse Zee. U vindt de populaire vrucht in veel sappen en smoothies en ook de pitten zijn te koop ter consumptie.  Waarschuwing: Granaatappelsap lijkt te reageren op sommige medicatie net zoals grapefruit doet (Drug Metabolism and Disposition, May 2005). Wanneer u is afgeraden grapefruit te eten, wellicht moet u dan ook geen granaatappel gebruiken.
  • Cranberrie ofwel de grote veenbes komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Waardoor de cranberry zich onderscheid van andere fruitsoorten is dat de cranberry bepaalde flavonoïden bevat. 

Deze vruchten vallen in de categorie Superfoods vanwege de hoeveelheid aanwezige voedingsstoffen en enzymen.

U wilt sappen of juices kopen of bestellen? Dat kan bij VoordeligVitaal