Reishi

Alle informatie over Reishi paddenstoel

Reishi is de Japanse naam voor de Ganoderma lucidum. In het Chinees heet deze paddenstoel lingzhi. De Chinese medicinale traditie gebruikt de paddenstoel al meer dan 2000 jaar en hiermee is de reishi de oudste in zijn soort die gebruikt wordt voor medicinale doeleinden. Toepasselijk is dan ook de bijnaam ‘de paddenstoel van de onsterfelijkheid’.

In Chinese kunst staat lingzhi symbool voor een goede gezondheid en een lang leven. Ook is de paddenstoel in de traditionele Chinese cultuur een talisman voor succes en wordt de godin van de gezondheid Guanyin soms afgebeeld met een lingzhi in haar hand.

 

Natuur
In de natuur is de paddenstoel betrekkelijk zeldzaam. Ze wordt veel gekweekt binnen onder steriele omstandigheden en buiten op houtblokken of een bed van houtsnippers.

Gebruik
Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden.

Inhoud

De reishi of lingzhi-paddenstoel bevat verschillende waardevolle bestanddelen, waaronder:
- polysacchariden
- triterpenen
- sporenelementen: calcium, zink, mangaan, ijzer, koper en germanium.

Vanwege de bittere smaak wordt oorspronkelijk van de reishi een warmwaterextract gemaakt. Met name de rode lingzhi is te bitter om gebruikt te worden in gerechten.

U wilt reishi uitproberen? Bestellen kan bij VoordeligVitaal